Verkkolehden lukeminen

Verkkolehden pääsevät lukemaan kirjautuneet käyttäjät. Käyttäjät pääsevät kirjautumaan verkkosivun oikeassa yläkulmassa olevasta kirjautumislomakkeesta syöttämällä käyttäjätunnuksen ja salasanan ja painamalla Kirjaudu.Kirjautumisen jälkeen käyttäjälle ilmestyy valikko Verkkolehdet, jonka kautta käyttäjä pääsee siirtymään verkkolehtiin.

lehti

Julkaisuun pääsee siirtymään klikkaamalla Selaa verkkolehteä tai klikkaamalla kuvaketta.

Kuvakkeiden selitykset (yllä olevassa kuvassa rengastettu punaisella):

 = Siirry verkkolehden ensimmäiselle sivulle

= Kokoruututilan aktivointi

= Zoomaa lähemmäksiParas lukukokemus saadaan, kun verkkolehteä lukee kokoruututilassa. Kokoruututilan saa päälle painamalla kuvaketta , joka on verkkolehden yläpuolella toinen oikealta. Tällöin verkkolehti levittyy koko näytölle ja näin tekstiä on helpompi lukea. Kokoruututilasta voi poistua painamalla Esc -näppäintä.


Sivujen välillä käyttäjä voi liikkua:

  1. Painamalla näppäimistön nuolinäppäimiä.
  2. Klikkaamalla verkkolehden sivuilta löytyvillä nuolilla (yllä olevassa kuvassa oikeassa reunassa).
  3. Seuraavan / Edellisen sivun kulmasta “Raahaa ja pudota” -tekniikalla eli esimerkiksi eteenpäin mennessä käyttäjä painaa hiirellä vasemmalla oikean puoleisen sivun oikeaa alakulmaa ja siirtää sivun vasemmalle ja päästää tämän jälkeen hiiren painikkeen.
  4. Käyttämällä sivun vasemmassa alakulmassa olevaa Siirry -toimintoa. Tähän käyttäjä voi syöttää haluamansa sivunumeron ja painaa tämän jälkeen kuvaketta. Tällöin verkkolehden kyseinen sivu avataan.
  5. Käyttämällä verkkolehden alla olevaa liukusäädintä. Liukusäädintä liikuttamalla käyttäjälle näytetään pienet kuvat verkkolehden aukeamasta ja jos käyttäjä päästää irti tällöin hiirestä, kyseinen aukeama avataan.Mobiililaitteet

Verkkolehti on luettavissa myös mobiililaitteilla ja se skaalautuu päätelaitteen koon mukaan. Mobiililaitteilla suosittelemme käytettäväksi kokoruututilaa ja kääntämällä mobiililaitteen vaakatasoon. Kokoruututilasta voi poistua mobiililaitteella painamalla Takaisin-näppäintä.

Mobiililaitteilla verkkolehden sivujen välillä voi siirtyä:

  1. Klikkaamalla verkkolehden sivuilta löytyvillä nuolilla.
  2. Sormella siirtämällä “Raahaa ja pudota” -tekniikalla eli esimerkiksi eteenpäin mennessä käyttäjä raahaa sormella oikean puoleisen sivun oikeasta alakulmasta ja siirtää sivun vasemmalle ja irrottaa tämän jälkeen sormen näytöstä.
  3. Käyttämällä sivun vasemmassa alakulmassa olevaa Siirry -toimintoa. Tähän käyttäjä voi syöttää haluamansa sivunumeron ja painaa tämän jälkeen kuvaketta. Tällöin verkkolehden kyseinen sivu avataan.
  4. Käyttämällä verkkolehden alla olevaa liukusäädintä. Liukusäädintä liikuttamalla käyttäjälle näytetään pienet kuvat verkkolehden aukeamasta ja jos käyttäjä irrottaa sormen näytöstä, kyseinen aukeama avataan.